Logo

13.01.22
29.09.21
14.06.21
23.02.21
17.08.20
16.03.20
27.02.20
09.10.19
17.01.18
13.06.17
11.11.13

Omakotitaloista kova kysyntä!

13.01.22

Vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat heinä-syyskuussa 5,5 prosenttia viime vuodesta

Vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä koko maassa 5,5 prosenttia viime vuodesta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vanhojen omakotitalojen hinnat laskivat 0,9 prosenttia. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä, jonka laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietoja. Tilasto kattaa omalla tontilla olevat omakotitalot.

Vanhojen omakotitalojen hintakehitys, indeksi 2015=100

Vanhojen omakotitalojen hintakehitys, indeksi 2015=100

Yli 100 000 asukkaan kunnissa hinnat nousivat 5,8 prosenttia edellisvuodesta. 60 000 – 100 000 asukkaan kunnissa hinnat nousivat 3,0 prosenttia, 20 000 – 59 999 asukkaan kunnissa 8,9 prosenttia ja alle 20 000 asukkaan kunnissa 3,5 prosenttia.

 

Vuoden kolmannella neljänneksellä omakotitalotonttien hinnat nousivat koko maassa 12,5 prosenttia edellisvuodesta. 

Omakotitalotonttien kauppoja tehtiin vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä noin 1 070, joka on 6 prosenttia enemmän kuin vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä.

Uusien omakotitalojen hinnat nousivat vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä 5,7 prosenttia edellisvuodesta. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna hinnat nousivat 3,4 prosenttia. Uusien omakotitalojen tiedot perustuvat rakennuskustannusindeksiin sekä ammattimaista että omatoimista rakentamista kuvaaviin hintatietoihin.

 

Lähde: Kiinteistöjen hinnat, Tilastokeskus

Takaisin

Asuntokauppa käy hyvin!

29.09.21

Julkaistu: Tilastokeskus 29.9.2021 

Vanhojen osakeasuntojen hinnat ja kauppojen lukumäärät jatkoivat nousuaan elokuussa

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat elokuussa viime vuoteen verrattuna suurimmissa kaupungeissa ja kaikilla suuralueilla Itä-Suomea lukuun ottamatta. Heinäkuuhun verrattuna hinnat laskivat koko maassa 0,7 prosenttia.

Vanhojen osakeasuntojen hintojen kehitys kuukausittain suurissa kaupungeissa 2015–2021M08, indeksi 2015=100

Vanhojen osakeasuntojen hintojen kehitys kuukausittain suurissa kaupungeissa 2015?2021M08, indeksi 2015=100

Suurista kaupungeista vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna eniten Turussa ja Helsingissä. Vuodesta 2015 hinnat ovat nousseet Turussa lähes 25 prosenttia ja Helsingissä yli 26 prosenttia.

Pääkaupunkiseudulla kerrostaloasuntojen hinnat nousivat vuodentakaiseen verrattuna 6,3 prosenttia ja rivitaloasuntojen hinnat 5,8 prosenttia.

Suuralueittain tarkasteltuna vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat elokuussa vuositasolla eniten Etelä-Suomessa. Vuoteen 2015 verrattuna hinnat ovat nousseet Etelä-Suomessa 14 prosenttia ja pysyneet lähes ennallaan Pohjois-Suomessa ja Länsi-Suomessa. Itä-Suomessa hinnat ovat laskeneet yli 20 prosenttia.

Takaisin

Suomi Talkoot 2020

14.06.21

SUOMITALKOOT KULUTTAJILLE

Kuluttajat osallistuvat Suomitalkoisiin ostamalla Talkooyrityksien tuotteita ja palveluita. Jokainen osto merkitsee työtä, hyvinvointia ja onnen hetkiä.

Suomitalkoissa mukana olevat yritykset tunnistat Suomitalkoot-merkistä, joka voi olla esimerkiksi yrityksen toimipisteen ovessa, verkkosivustolla tai sosiaalisessa mediassa.

Lahden Laatuneliöt LKV on mukana talkoisssa!

Kampanja on juuri alkanut - ole mukana tukemassa suomalaisia yrityksiä!

Takaisin

Omakotitalojen hinnat nousussa

23.02.21

Vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat loka-joulukuussa 5,5 prosenttia edellisvuodesta

Vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat vuoden 2020 viimeisellä neljänneksellä 5,5 prosenttia edellisvuodesta. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 8,7 prosenttia ja muualla maassa 5,1 prosenttia. Edelliseen vuosineljännekseen verrattuna vanhojen omakotitalojen hinnat nousivat 0,6 prosenttia. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksistä, jonka laadinnassa käytetään Maanmittauslaitoksen ylläpitämän kiinteistöjen kauppahintarekisterin tietoja. Tilasto kattaa omalla tontilla olevat omakotitalot.

Vanhojen omakotitalojen hintakehitys, indeksi 2015=100

Vanhojen omakotitalojen hintakehitys, indeksi 2015=100

Takaisin

Asuntokauppa vauhtiin koronakevään jälkeen

17.08.20

Maaliskuun loppupuolella asuntokauppa osoitti koko valtakunnassa hyytymistä. Korona oli keväällä 2020 saapunut Suomeen ja Uusimaa eristettiin. Synkin notkahdus Lahdessa koettiin, kun huhtikuussa tehtiin asuntokauppoja - 53 % vähemmän kuin vuoden 2019 huhtikuussa. Kevät on yleensä parasta asuntokauppa aikaa ja nyt näytti siltä että kevään kaupat oli jo tehty.  Ala elpyi kuitenkin, kun patoutunut kysyntä alkoi purkautumaan. Toukokuussa Lahti laahasi vielä -30 % vauhdissa verrattuna viimevuoden vastaavaan. Ja nyt heinäkuussa tilanne on vihdoinkin tasoittunut ja palattu "normaaliin". Heinä- ja elokuun kauppaluvut ovat olleet iloista luettavaaa. Voidaan sanoa, että muutaman surkean kuukauden jälkeen kauppa käy jälleen ja myyntikohteista on jopa pulaa. Nyt kannattaakin laittaa asunto myyntiin, koska ostajat ovat tosissaan liikkeellä. Ostajat valittavatkin, ettei kohteita ole riittävästi tarjolla. Esimerkiksi omakotitalojen esittelyissä on ollut jopa ruuhkaa ja välittäjät ovat joutuneet jakamaan ostajaehdokkaita ryhmiin koronarajoitusten takia. Yleiset esittelyt ovat siis edelleenkin pääosin keskeytetty ja siirrytty ostajia paremmin palvelevaan henkilökohtaiseen esittelyyn. Tästä onkin tullut ostajilta kiitosta, oman ajan saa silloin kun se parhaiten sopii. Koronakevät on siis muuttanut jo nyt asuntokauppaa. Sähköiset ostotarjoukset ja sähköinen asuntokauppa on myös huomattavasti kasvattanut suosiotaan. - Jari Salomaa LKV

Takaisin

Yleisesittelyt lopetettu - sovi henkilökohtainen esittelyaika!

16.03.20

Olemme päättäneet lopettaa yleisesittelyt asuntokohteissa toistaiseksi. Asuntoja esittelemme vain erikseen sovituilla asiakaskohtaisilla näytöillä.

Toivomme, että jos koet olevasi nuhainen tai muuten sairaana, et sovi esittelyä.

Valitettavasti emme voi nyt esitellä riskiryhmään kuuluvien asiakkaidemme asuntoja, vaikka ne netissä olisivatkin tarjolla.

Olemme varautuneet antamaan esittelyissämme kertakäyttöiset suojausvälineet kaikille asiakkaillemme.

Käytämme niitä myös aina itse jokaisessa esittelyssä.
Voit siis edelleen tulla esittelyyn.

Seuraamme aktiivisesti viranomaisten antamia määräyksiä ja tulemme niitä noudattamaan liiketoiminnassamme välittömästi.

Kiinteistönvälittäjämme tavoitat puhelimella tai sähköpostilla. Meillä ovat käytössä sähköiset järjestelmät ja voimme tehdä etänä ostotarjoukset ja kaupat vaikka kotisohvalta. Näin vältämme turhaa liikkumista.

Saatujen tietojen mukaan ESS Asuntolehti ei ilmesty sovitun aikataulun mukaan - mutta netistä näet kohteemme 24/7.

Turvallista kevättä kaikille - pidetään läheisistämme nyt huolta!

 

 

Takaisin

Sähköinen asuntokauppa on tätä päivää!

27.02.20

Asuntokaupan voi hoitaa digitaalisesti ilman pankin konttorissa järjestettävää kauppatilaisuutta. Digitaalisessa asuntokaupassa ostaja ja myyjä hyväksyvät kauppakirjan pankkitunnuksilla. Kauppa voidaan hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta, olitpa missä päin maailmaa tahansa. Kätevää - eikö totta?

Digitaalinen kauppa on helppo ja turvallinen, sillä kaikista toimista jää aina digitaalinen jalanjälki. Kun kaupan ehdoista on sovittu, Laatuneliöt lkv:n välittäjä hoitaa yhteistyössä ostajan ja myyjän pankkien kanssa kaiken allekirjoituksia vaille valmiiksi järjestelmään. Ostajan ja myyjän tarvitsee vain allekirjoittaa sähköisesti kaupat. Samassa yhteydessä hoituu myös kauppahinnan maksu sekä muut maksut, kuten varainsiirtoveron maksaminen.

Välittäjämme kertoo mielellään lisää digitaalisen kaupan mahdollisuudesta miten sen voi vaivattomasti toteuttaa asuntokauppasi osalta.

Toimeksiantosopimukset ja ostotarjoukset voimme nykyään hoitaa helposti ja vaivattomasti myös sähköisesti - allekirjoitat sopimuspaperit pankkitunnuksillasi.

Takaisin

Isännöitsijäntodistusta ei enää anneta kaikille kysyjille

09.10.19

Saisinko isännöitsijäntodistuksen sähköpostiini?

Henkilötietoja ovat kaikki ne tiedot, joista voidaan suoraan tai epäsuorasti johtaa tunnistettavissa oleva luonnollinen henkilö. Henkilötietoja ovat käytännössä muun muassa henkilön nimi eli myös omistajatiedot isännöitsijäntodistuksessa. Tietosuoja-asetus ei tuonut mukanaan suuria muutoksia jo vallitseviin käytäntöihin. Välitysliikkeen tiedonantovelvollisuus perustuu välityslainsäädäntöön ja edelleenkin tarjouksen tekemistä harkitseville on annettava välityslain ja asuntomarkkinointiasetuksen vaatimat tiedot.

Hyvän välitystavan ohjeeseen lisättiin jo vuoden 2016 päivityksen yhteydessä seuraava kohta: Välitysliike ei saa automaattisesti antaa isännöitsijäntodistusta esittelyssä kaikille kävijöille, vaan ainoastaan ostotarjouksen tekemistä harkitseville. Sama koskee isännöitsijäntodistuksen antamista sähköpostitse. Kyseinen ohjeistus perustuu aluehallintoviraston antamaan päätökseen.

Kaikilla kyselijöillä ei siis ole automaattista oikeutta saada isännöitsijäntodistusta nähtäville. Välittäjä arvioi kokemuksensa perusteella edellä mainitun ohjeistuksen puitteissa sen, kenelle todistus annetaan. Isännöitsijäntodistusta ei saa myöskään antaa esittelyssä automaattisesti kaikille kävijöille esim. esitteen liitteenä eikä se saa korvata esitettä. Myyjän suostumuksella todistusta voidaan kuitenkin jakaa laajemminkin.

Asiakkaiden keskuudessa linjaus herättää toisinaan ihmetystä ja jopa ärsytystä. Ohjeistuksen taustalla on, että asunto-osakeyhtiölain perusteella isännöitsijäntodistus ei ole julkinen kaikille pyynnöstä annettava asiakirja, vaan sen voivat saada vain ko. laissa luetellut tahot (mm. kiinteistönvälittäjä voimassa olevan toimeksiannon perusteella).

Välitysliikkeen on annettava ostajalle ennen kaupasta päättämistä välityslain 10 §:ssä säädetyt asiakirjat ja muu selvitys. Yksi näistä 10 §:ssä mainituista selvityksistä on selvitys osakkeiden omistusoikeudesta. Isännöitsijäntodistus, josta käy ilmi omistajatiedot, pitää siis esittää ennen tarjouksen tekemistä. Lähes kaikki muut olennaiset kohdetta koskevat tiedot käyvät ilmi jo kohteen esitteestä ja nämä tiedot perustuvat isännöitsijäntodistukseen. Välitysliike on vastuussa siitä, että esitteen tiedot ovat oikeat. Isännöitsijäntodistuksen saaminen ei näin ollen edes tarjoa merkittävää lisätietoa kohteesta kiinnostuneille. Lähes ainoa isännöitsijäntodistuksesta ilmenevä merkityksellinen tieto, jota ei ole esitteessä ja joka on esitettävä ennen tarjouksen tekemistä, on osakeluetteloon merkityn omistajan tiedot ja merkinnän päivämäärä.

Vastaani on tullut myös todistuksia, joissa omistajatieto on välitysliikkeen toimesta peitetty. Keskusliiton laki- ja lausuntovaliokunnassa on todettu, että minkään asiakirjan tietoja ei tule peittää miltään osin välittäjän toimesta.

Samat säännöt asiakirjojen antamisesta koskevat myös lainhuutotodistusta, kiinteistörekisteriotetta ja rasitustodistusta. Tarjouksen tekemistä harkitsevan on annettava tutustua mm. lainhuutotodistukseen omistajatietoineen. Tietoja ei siis voi pantata tai peittää tietosuoja-asetukseen vedoten.

Heli Yli-Kauppila
Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakimies

Takaisin

Olemme Facebookissa - käy tykkäämässa!

17.01.18

Takaisin

Yrityksellemme korkein luottoluokka AAA

13.06.17

                                      

Yrityksellämme on korkein luottoluokitus AAA sekä Suomen Asiakastieto Oy:n Suomen Vahvimmat Platina 2007-2017 sertifikaatti.  Vain 4 % suomalaisista yrityksistä on luottoluokituksessa AAA. Tämä viestii siitä, että Laatuneliöt lkv on tarjonnut asiakkailleen laadukasta ja luotettavaa kiinteistönvälitystä. Tähän pyrimme jatkossakin. Rating on automaattinen ja jatkuvapäivitteinen luottoluokitusjärjestelmä. Keräämällä ja analysoimalla järjestelmällisesti toimintaa, taustaa, taloutta ja maksutapaa koskevaa informaatiota se arvioi yrityksen luottokelpoisuutta sekä kykyä selviytyä normaaliin liiketoimintaan liittyvistä velvotteista. Koska Rating-luokitusta päivitetään automaattisesti, se on ajantasaisempi kuin mikään muu luottokelpoisuusluokitus. Koneellisesti tuotettuna se on aina objektiivinen ja helpottaa eri yritysten keskinäistä vertailua.

.

 

Takaisin

Jari Salomaasta vuoden välittäjä 2013

11.11.13

Kiinteistönvälittäjäliitto SKVL valitsi 8.11.2013 Vuoden Kiinteistönvälittäjäksi lahtelaisen Jari Salomaan.

Salomaa on työskennellyt kiinteistönvälitysalalla 20 vuotta. Laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinnon hän suoritti vuonna 2004.

Kiinteistönvälittäjäliiton mukaan Salomaa on arvostettu asuntokaupan ammattilainen. Hän toimii aktiivisesti alansa hyväksi. Hän on muun muassa Päijät-Hämeen Kiinteistönvälittäjien puheenjohtaja.

Salomaan kerrotaan pitävän työssään eniten vaihtelevista ja erilaisista päivistä sekä kohtaamistaan ihmisistä. Hän on saanut työssään kiitosta niin asiakkailta kuin kollegoilta.

Salomaa on paljasjalkainen lahtelainen, mutta hän mökkeilee Asikkalassa.

Tunnustus on myönnetty vuodesta 1987 lähtien. -Lähde: Etelä-Suomen Sanomat

Takaisin


Tilaa ilmainen arvio

Lahden Laatuneliöt LKV
Vapaudenkatu 12 (sisäpiha 2.krs)
15110 Lahti
03-8811 000
etu.sukunimaatuneliot.fi
» Tietosuoja- ja rekisteriseloste
Suomen vahvimmat
Hyvä Välitystapa

Lahden Laatuneliöt LKV © 
Powered by Nerio LKV

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi)