Logo

17.08.20
16.03.20
27.02.20
09.10.19
03.10.19
30.01.19
16.02.18
17.01.18
12.10.17
13.06.17
17.01.17
12.01.17
12.06.15
30.10.14
11.11.13

Asuntokauppa vauhtiin koronakevään jälkeen

17.08.20

Maaliskuun loppupuolella asuntokauppa osoitti koko valtakunnassa hyytymistä. Korona oli keväällä 2020 saapunut Suomeen ja Uusimaa eristettiin. Synkin notkahdus Lahdessa koettiin, kun huhtikuussa tehtiin asuntokauppoja - 53 % vähemmän kuin vuoden 2019 huhtikuussa. Kevät on yleensä parasta asuntokauppa aikaa ja nyt näytti siltä että kevään kaupat oli jo tehty.  Ala elpyi kuitenkin, kun patoutunut kysyntä alkoi purkautumaan. Toukokuussa Lahti laahasi vielä -30 % vauhdissa verrattuna viimevuoden vastaavaan. Ja nyt heinäkuussa tilanne on vihdoinkin tasoittunut ja palattu "normaaliin". Heinä- ja elokuun kauppaluvut ovat olleet iloista luettavaaa. Voidaan sanoa, että muutaman surkean kuukauden jälkeen kauppa käy jälleen ja myyntikohteista on jopa pulaa. Nyt kannattaakin laittaa asunto myyntiin, koska ostajat ovat tosissaan liikkeellä. Ostajat valittavatkin, ettei kohteita ole riittävästi tarjolla. Esimerkiksi omakotitalojen esittelyissä on ollut jopa ruuhkaa ja välittäjät ovat joutuneet jakamaan ostajaehdokkaita ryhmiin koronarajoitusten takia. Yleiset esittelyt ovat siis edelleenkin pääosin keskeytetty ja siirrytty ostajia paremmin palvelevaan henkilökohtaiseen esittelyyn. Tästä onkin tullut ostajilta kiitosta, oman ajan saa silloin kun se parhaiten sopii. Koronakevät on siis muuttanut jo nyt asuntokauppaa. Sähköiset ostotarjoukset ja sähköinen asuntokauppa on myös huomattavasti kasvattanut suosiotaan. - Jari Salomaa LKV

Takaisin

Yleisesittelyt lopetettu - sovi henkilökohtainen esittelyaika!

16.03.20

Olemme päättäneet lopettaa yleisesittelyt asuntokohteissa toistaiseksi. Asuntoja esittelemme vain erikseen sovituilla asiakaskohtaisilla näytöillä.

Toivomme, että jos koet olevasi nuhainen tai muuten sairaana, et sovi esittelyä.

Valitettavasti emme voi nyt esitellä riskiryhmään kuuluvien asiakkaidemme asuntoja, vaikka ne netissä olisivatkin tarjolla.

Olemme varautuneet antamaan esittelyissämme kertakäyttöiset suojausvälineet kaikille asiakkaillemme.

Käytämme niitä myös aina itse jokaisessa esittelyssä.
Voit siis edelleen tulla esittelyyn.

Seuraamme aktiivisesti viranomaisten antamia määräyksiä ja tulemme niitä noudattamaan liiketoiminnassamme välittömästi.

Kiinteistönvälittäjämme tavoitat puhelimella tai sähköpostilla. Meillä ovat käytössä sähköiset järjestelmät ja voimme tehdä etänä ostotarjoukset ja kaupat vaikka kotisohvalta. Näin vältämme turhaa liikkumista.

Saatujen tietojen mukaan ESS Asuntolehti ei ilmesty sovitun aikataulun mukaan - mutta netistä näet kohteemme 24/7.

Turvallista kevättä kaikille - pidetään läheisistämme nyt huolta!

 

 

Takaisin

Sähköinen asuntokauppa on tätä päivää!

27.02.20

Asuntokaupan voi hoitaa digitaalisesti ilman pankin konttorissa järjestettävää kauppatilaisuutta. Digitaalisessa asuntokaupassa ostaja ja myyjä hyväksyvät kauppakirjan pankkitunnuksilla. Kauppa voidaan hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta, olitpa missä päin maailmaa tahansa. Kätevää - eikö totta?

Digitaalinen kauppa on helppo ja turvallinen, sillä kaikista toimista jää aina digitaalinen jalanjälki. Kun kaupan ehdoista on sovittu, Laatuneliöt lkv:n välittäjä hoitaa yhteistyössä ostajan ja myyjän pankkien kanssa kaiken allekirjoituksia vaille valmiiksi järjestelmään. Ostajan ja myyjän tarvitsee vain allekirjoittaa sähköisesti kaupat. Samassa yhteydessä hoituu myös kauppahinnan maksu sekä muut maksut, kuten varainsiirtoveron maksaminen.

Välittäjämme kertoo mielellään lisää digitaalisen kaupan mahdollisuudesta miten sen voi vaivattomasti toteuttaa asuntokauppasi osalta.

Toimeksiantosopimukset ja ostotarjoukset voimme nykyään hoitaa helposti ja vaivattomasti myös sähköisesti - allekirjoitat sopimuspaperit pankkitunnuksillasi.

Takaisin

Isännöitsijäntodistusta ei enää anneta kaikille kysyjille

09.10.19

Saisinko isännöitsijäntodistuksen sähköpostiini?

Henkilötietoja ovat kaikki ne tiedot, joista voidaan suoraan tai epäsuorasti johtaa tunnistettavissa oleva luonnollinen henkilö. Henkilötietoja ovat käytännössä muun muassa henkilön nimi eli myös omistajatiedot isännöitsijäntodistuksessa. Tietosuoja-asetus ei tuonut mukanaan suuria muutoksia jo vallitseviin käytäntöihin. Välitysliikkeen tiedonantovelvollisuus perustuu välityslainsäädäntöön ja edelleenkin tarjouksen tekemistä harkitseville on annettava välityslain ja asuntomarkkinointiasetuksen vaatimat tiedot.

Hyvän välitystavan ohjeeseen lisättiin jo vuoden 2016 päivityksen yhteydessä seuraava kohta: Välitysliike ei saa automaattisesti antaa isännöitsijäntodistusta esittelyssä kaikille kävijöille, vaan ainoastaan ostotarjouksen tekemistä harkitseville. Sama koskee isännöitsijäntodistuksen antamista sähköpostitse. Kyseinen ohjeistus perustuu aluehallintoviraston antamaan päätökseen.

Kaikilla kyselijöillä ei siis ole automaattista oikeutta saada isännöitsijäntodistusta nähtäville. Välittäjä arvioi kokemuksensa perusteella edellä mainitun ohjeistuksen puitteissa sen, kenelle todistus annetaan. Isännöitsijäntodistusta ei saa myöskään antaa esittelyssä automaattisesti kaikille kävijöille esim. esitteen liitteenä eikä se saa korvata esitettä. Myyjän suostumuksella todistusta voidaan kuitenkin jakaa laajemminkin.

Asiakkaiden keskuudessa linjaus herättää toisinaan ihmetystä ja jopa ärsytystä. Ohjeistuksen taustalla on, että asunto-osakeyhtiölain perusteella isännöitsijäntodistus ei ole julkinen kaikille pyynnöstä annettava asiakirja, vaan sen voivat saada vain ko. laissa luetellut tahot (mm. kiinteistönvälittäjä voimassa olevan toimeksiannon perusteella).

Välitysliikkeen on annettava ostajalle ennen kaupasta päättämistä välityslain 10 §:ssä säädetyt asiakirjat ja muu selvitys. Yksi näistä 10 §:ssä mainituista selvityksistä on selvitys osakkeiden omistusoikeudesta. Isännöitsijäntodistus, josta käy ilmi omistajatiedot, pitää siis esittää ennen tarjouksen tekemistä. Lähes kaikki muut olennaiset kohdetta koskevat tiedot käyvät ilmi jo kohteen esitteestä ja nämä tiedot perustuvat isännöitsijäntodistukseen. Välitysliike on vastuussa siitä, että esitteen tiedot ovat oikeat. Isännöitsijäntodistuksen saaminen ei näin ollen edes tarjoa merkittävää lisätietoa kohteesta kiinnostuneille. Lähes ainoa isännöitsijäntodistuksesta ilmenevä merkityksellinen tieto, jota ei ole esitteessä ja joka on esitettävä ennen tarjouksen tekemistä, on osakeluetteloon merkityn omistajan tiedot ja merkinnän päivämäärä.

Vastaani on tullut myös todistuksia, joissa omistajatieto on välitysliikkeen toimesta peitetty. Keskusliiton laki- ja lausuntovaliokunnassa on todettu, että minkään asiakirjan tietoja ei tule peittää miltään osin välittäjän toimesta.

Samat säännöt asiakirjojen antamisesta koskevat myös lainhuutotodistusta, kiinteistörekisteriotetta ja rasitustodistusta. Tarjouksen tekemistä harkitsevan on annettava tutustua mm. lainhuutotodistukseen omistajatietoineen. Tietoja ei siis voi pantata tai peittää tietosuoja-asetukseen vedoten.

Heli Yli-Kauppila
Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton lakimies

Takaisin

Osakehuoneistojen hinnoissa laskua - ei pääkaupungissa.

03.10.19

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat vuoden 2018 elokuuhun verrattuna pääkaupunkiseudulla 2,2 prosenttia ja laskivat muualla maassa 1,7 prosenttia.

Vanhojen osakeasuntojen hintojen kehitys kuukausittain, indeksi 2015=100

Vanhojen osakeasuntojen hintojen kehitys kuukausittain, indeksi 2015=100

Heinäkuuhun verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 0,5 prosenttia ja laskivat muualla Suomessa 1,1 prosenttia.

Ennakkotietojen mukaan suurista kaupungeista hinnat nousivat viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna Helsingissä 3,7 prosenttia, Tampereella 3,2 prosenttia ja Turussa pysyivät ennallaan. Vuoteen 2015 verrattuna ne ovat nousseet Helsingissä 14 prosenttia, Turussa 11 ja Tampereella 8 prosenttia.

Takaisin

Pääkaupungissa nousua - muualla ennallaan tai laskivat

30.01.19

 

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen osakehuoneistojen hinnat nousivat lokakuusta marraskuuhun vuonna 2018 pääkaupunkiseudulla 1,5 prosenttia, ja muualla maassa ne pysyivät lähes ennallaan. Hinnat nousivat suurista kaupungeista eniten Espoossa, 5 prosenttia. Helsingissä hinnat ovat pysyneet samalla tasolla jo useamman kuukauden. Tampereella hinnat laskivat 4,5 prosenttia.

Vanhojen osakeasuntojen hintojen kehitys kuukausittain, indeksi 2015=100

Vanhojen osakeasuntojen hintojen kehitys kuukausittain, indeksi 2015=100

Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 3 prosenttia ja laskivat muualla Suomessa noin yhden prosentin. Eniten hinnat nousivat viime vuoteen nähden Turussa, noin 6 prosenttia ja Helsingissä hieman yli 3 prosenttia.

Vuoden 2018 marraskuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta oli pääkaupunkiseudulla 3 752 euroa ja muualla Suomessa 1 610 euroa. Helsingissä keskimääräinen neliöhinta oli 4 298 euroa, Tampereella 2 545 euroa ja Oulussa 1 748 euroa.

Tilastokeskuksen tiedossa on tammi-marraskuussa 53 849 vanhojen osakeasuntojen kauppaa koko maassa. Pääkaupunkiseudulla kauppoja on 15 607 ja muualla maassa 37 898. Viime vuonna vastaavaan aikaan tiedossa oli 55 379 kauppaa koko maassa. Pääkaupunkiseudulla kauppoja oli 16 217 ja muualla maassa 39 162 kauppaa.

Osakeasuntojen hintojen kuukausitilaston ilmestyessä siinä on mukana tuoreimman tilastokuukauden osalta noin 50 prosenttia kaikista kaupoista.

Lähde: Osakeasuntojen hinnat, Tilastokeskus

Takaisin

Tammikuussa 2018 vilkasta

16.02.18

Käytettyjen asuntojen kauppa käynnistyi vilkkaasti

 
Vuosi 2018 alkoi vilkkaan asuntokaupan merkeissä. Käytettyjä asuntoja myytiin tammikuussa 4,5% enemmän kuin viime vuoden vastaavana ajankohtana. Uusien asuntojen myynnin kasvu on tasaantunut, mutta kauppamäärät ovat edelleen korkealla tasolla. 
 
Tammikuussa 2018 myytiin 4,5% enemmän käytettyjä asuntoja viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Yhteensä tammikuussa myytiin kiinteistönvälittäjien kautta yhteensä noin 4079 käytettyä asuntoa. Kauppamäärien positiivinen kehitys koski kerrostalo-, rivitalo- ja omakotitaloasuntoja. Käytettyjen kerrostaloasuntojen kauppa ylsi jopa 5,9 % kasvuun viime vuoden tammikuuhun nähden.
 
Uusien asuntojen myyntimäärät tammikuussa 2018 puolestaan laskivat -7,5% viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden. Myyntimäärät ovat kuitenkin edelleen korkealla tasolla, joka saavutettiin vuoden 2016 lopulla, ja joka jatkui koko vuoden 2017.
 
Myyntimäärien kasvu on tilastojen valossa taittunut erityisesti uusien kerrostaloasuntojen kohdalla, joka jäi -21,5% viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

 

Takaisin

Olemme Facebookissa - käy tykkäämässa!

17.01.18

Takaisin

Päijät-Hämeen kiinteistönvälittäjät asuntokauppakatsaus tammi-syyskuu 2017

12.10.17

PÄIJÄT-HÄMEESSÄ ARVOKKAAMMAT TALO KÄYVÄT NYT KAUPAKSI,

MUTTA 50-LUVUN TALOJEN KYSYNTÄ SYNKKÄÄ.

Päijät-Hämeessä tilastoitiin tammi-syyskuussa kiinteistönvälittäjien tekemänä 973 kerrostalohuoneiston, kauppaa, kun viimevuoden vastaava luku oli liki sama eli 960 myytyä huoneistoa. Huoneistojen keskineliöhinta kaksioissa on myös ollut liki sama eli noin 1750 €/m2. Alueella ei vielä näy talouden nousukausi ainakaan kerrostalohuoneistojen kappalemäärissä.

Eniten kappalemääräistä myyntiä kasvattivat yllättäen omakotitalot. Alueella myytiin tarkastelujaksona 5 % enemmän taloja kuin viimevuonna eli 431 taloa on jo vaihtanut omistajaa tämän vuoden aikana. Yllättäen myös taloista maksettava keskihinta nousi reippaasti eli noin 19 %. Viimevuonna keskihinta oli noin 172.000 euroa ja tänä vuonna se on jo noussut 205.000 euroon. Välittäjien keskuudessa on havaittu, että arvokkaammat talot liikkuvat nyt huomattavasti viimevuotta paremmin. Päijät-Hämeessä mittarina on pidetty yli 300.000 euroa maksavien talojen myyntimääriä. Tänä vuonna yli 300.000 euroa maksavia taloja on myyty jo 30 kpl, kun viimevuonna vastaava luku oli 23 kpl.

Rivitalojen kestohitti eli kolmio tekee hyvin kauppansa, rivitalon kappalemäärissä olikin yllättäen lisäystä jopa 21 %.

Hankalin myytävä lienee nyt perinteinen 50-luvun talo, johon ovat tulossa kalliit peruskorjaukset. Vanhojen peruskorjausta vaativien omakotitalojen hintapyyntejä on jouduttu vuoden aikana tarkistamaan alaspäin, mikä ei kuitenkaan ole vaikuttanut niiden myyntiä lisäävästi.

Kokonaisuutena asuntomarkkinat ovat hieman vilkkaammat kuin viime vuonna, mutta etenkin sunnuntain yleisesittelyissä kävijämäärät ovat laskeneet, nollanäyttöjäkin on jo runsaasti. Tämä onkin herättänyt alalla keskustelua, miksi pitää yleisesittelyjä, kun kaupat syntyvät useimmiten henkilökohtaisilla näytöillä. Asiakas on kiireinen työssä ja harrastuksissaan ja haluaa näytön silloin kuin hänelle sopii, ei silloin kun välittäjä päättää sen sunnuntaina järjestää.

Lähde: Päijät-Hämeen kiinteistönvälittäjät 12.10.2017.

 

Takaisin

Yrityksellemme korkein luottoluokka AAA

13.06.17

                                      

Yrityksellämme on korkein luottoluokitus AAA sekä Suomen Asiakastieto Oy:n Suomen Vahvimmat Platina 2007-2017 sertifikaatti.  Vain 4 % suomalaisista yrityksistä on luottoluokituksessa AAA. Tämä viestii siitä, että Laatuneliöt lkv on tarjonnut asiakkailleen laadukasta ja luotettavaa kiinteistönvälitystä. Tähän pyrimme jatkossakin. Rating on automaattinen ja jatkuvapäivitteinen luottoluokitusjärjestelmä. Keräämällä ja analysoimalla järjestelmällisesti toimintaa, taustaa, taloutta ja maksutapaa koskevaa informaatiota se arvioi yrityksen luottokelpoisuutta sekä kykyä selviytyä normaaliin liiketoimintaan liittyvistä velvotteista. Koska Rating-luokitusta päivitetään automaattisesti, se on ajantasaisempi kuin mikään muu luottokelpoisuusluokitus. Koneellisesti tuotettuna se on aina objektiivinen ja helpottaa eri yritysten keskinäistä vertailua.

.

 

Takaisin

Myös ennen v. 1980 rakennetuille taloille vaaditaan energiatodistus 1.7.2017.

17.01.17

Ennen vuotta 1980 rakennetuille pientaloille energiatodistus tarvitaan myynnin ja vuokrauksen yhteydessä 1.7.2017 alkaen. Samoin jatkossa energiatodistusvelvoitteet koskevat väliaikaista rakennusta, jos sen käyttöaika on yli kaksi vuotta. Myös suojellut rakennukset tulevat energiatodistusmenettelyn piiriin. Lainmuutos tulee voimaan 1.7.2016 ja koskee silloin uudisrakennuksia, joille haetaan rakennuslupaa.  Vanhempien rakennusten osalta uusia säännöksiä on noudatettava 1.1.2017 lähtien.

Energiatodistus on jo aikaisemmin ollut pakollinen 1980 jälkeen rakennetuille pientaloille.

Mikäli kiinteistö on arvoltaan hyvin vähäinen, vuokra on pieni tai kohdetta ei esitellä julkisesti, energiatodistus voidaan laatia valmiin lomakkeen avulla niin kutsutun kevennetyn menettelyn kautta. Energiatodistusta ei tarvita muun muassa loma-asunnoille, suojelluille tai pienille, alle 50 m² kokoisille rakennuksille

Laatuneliöiden asiakkaana saat tilattua lakisääteisen energiatodistuksen kauttamme 248 eurolla. Hinta sisältää matkakulut Lahden alueella ja arvonlisäveron. Kysy lisää välittäjiltämme kun laitat talosi meille myyntiin.

Takaisin

Asbestilain vaikutus remontteihin taloyhtiössä

12.01.17

1.1.2016 muuttuva asbestilainsäädäntö tiukentaa vaatimuksia myös kodin sekä taloyhtiöiden remontti- ja korjaushankkeiden suhteen. Keskeisimmät vaatimukset asunnoissa, taloyhtiöissä sekä myös omakotitaloissa teetettävien remonttien kannalta ovat seuraavat:

  • Kartoitusvaatimus koskee kaikkia ennen vuotta 1994 valmistuneita rakennuksia, joissa tehdään purkutöitä. Näitä ovat esimerkiksi kylpyhuone- ja keittiöremontit, linjasaneeraukset sekä julkisivu- ja parvekesaneeraukset.
  • Remonttia tekevän tai sellaisen teettävän on huolehdittava, että asbestikartoitus tehdään ennen hankkeen aloittamista.
  • Asbestikartoituksen tekeminen edellyttää asbestiin, sen esiintymiseen ja rakenteiden purkamiseen riittävästi perehtynyttä henkilöä, jolla on kysymyksessä olevan kartoituksen laadun ja laajuuden edellyttämä ammatillinen osaaminen.
  • Kartoitus on teetettävä, vaikka olisi sovittu, että esimerkiksi kylpyhuone puretaan joka tapauksessa asbestipurkuna. Tällä varmistetaan, että asbestin määrä ja sijainti on dokumentoitu.
  • Kartoituksessa on paikallistettava purettavassa kohteessa oleva asbesti ja selvitettävä asbestin laatu ja määrä. Paikallistamisella tarkoitetaan asbestin sijainnin selvittämistä ja merkitsemistä piirustuksiin mahdollisimman yksiselitteisesti.
  • Huomioithan, että kaikkia asbestipurkutöitä saa tehdä jatkossa vain asbestipurkuun valtuutettu urakoitsija.

Asbestikartoitusten hinnat tutkimuksia tekeviltä valtuutetuilta yrityksiltä esimerkiksi yksittäiseen kylpyhuoneeseen alkaen 250 € (sis. alv. 24 %).

Takaisin

Laatuneliöt lkv:n luottoluokitus platina-sarjassa

12.06.15

Suomen Asiakastieto Oy on myöntänyt Lahden Laatuneliöt lkv:lle Suomen Vahvimmat 2007-2015 Platina-sertifikaatin. Yrityksemme on ollut jo 9 vuotena peräkkäin Suomen Vahvimmat sertifikaatin arvoinen. Samalla se on vahva viesti yrityksen taloudellisesta vakaudesta. Olemme Suomen Vahvimpana mukana luomassa voimaa tulevaisuuden talouselämään. Suomen Vahvimmat -sertifikaatin edellytyksenä on kuuluminen Rating Alfa -luottoluokitusasteikon terävimpään kärkeen (AAA tai AA+).

Suomen Vahvimmat –sertifikaattiin oikeutettuja ovat Asiakastiedon 7-portaisen Rating Alfan kahteen ylimpään luottoluokkaan kuuluvat yritykset, joita on noin 12 % suomalaisyrityksistä. Vaatimukset näihin luokkiin pääsemiselle ovat yrityksen erinomaiset taloudelliset tunnusluvut, yrityksen positiiviset taustatiedot ja maksukäyttäytyminen

Suomen Asiakastieto Oy on Suomen johtava yritysten riski- ja luottoluokituksia tekevä yritys. Asiakastieto myöntää Suomen Vahvimmat sertifikaatin parhaille Rating Alfa -luokituksen saaneille yrityksille.

Takaisin

LKV pätevyys vaaditaan 1.1.2016 puolella yrityksen henkilöstöstä.

30.10.14

 

Asuntokauppa tehdään hyvin usein kiinteistönvälitysliikkeen avulla. Välitystoimeksiantojen asianmukainen hoitaminen edellyttää hyvää ammattitaitoa ja lainsäädännön laajaa tuntemusta.

Lain mukaan ammattimaista kiinteistönvälitystä saa harjoittaa ammattipätevyyden omaava henkilö. Käytännössä on riittänyt, että vähintään yhdellä henkilöllä on yrityksessä LKV-pätevyys. Myyntineuvottelijat ovat usein vastanneet esittelyistä sekä myyntityöstä. LKV-kokeen suorittanut yrityksen vastaava hoitaja tai välittäjä on vastannut kauppojen oikeellisuudesta.

Muita hyviä ja riittävät taidot myyntityöhön antavia tutkintoja ovat KiAT ja KED, mutta vain LKV-pätevyyden omaava välittäjä saa käyttää kiinteistönvälittäjä-nimikettä ja toimia välitysliikkeen vastaavana hoitajana.

Olisikin toivottavaa, että alalla toimivilla olisi suoritettuna edes joku kiinteistönvälitys alan tutkinnoista. Valitettavan usein ei myyntineuvottelijalla ole mitään alan tutkintoa ja siksi tähän on tulossa uuden lain myötä parannus.

Lain muutoksen, joka tulee voimaan 1.1.2016 alkaen, välitysliikkeen palveluksessä olevalta myyntihenkilöstöltä vaaditaan, että 50% :lla pitää olla LKV-kokeessa osoitettu ammattitaito.

Ammattipätevyysvaatimuksen laajentaminen lisää luottamusta välitysalan toimijoita kohtaan ja parantaa kuluttajien asemaa. Lain voimaantullessa tätä vaatimusta tulee valvomaan Aluehallintovirasto.

Vaativa koe mittaa ammattitaitoa

Lain muutoksen myötä yhä useammalla myyntityötä tekevällä on laajempi osaaminen, joka on sekä asiakkaan että kiinteistönvälitystoimiston etu. LKV-koe on äärimmäisen vaativa, joten se todella mittaa kiinteistönvälitysalalla olevien henkilöiden ammattitaitoa. Viimeisen 10 vuoden aikana kokeen suorittaneiden läpipääsyprosentti on ollut n. 37 prosenttia.

Meidän yrityksemme kaikilla kolmella kiinteistönvälittäjällä on LKV-pätevyys, joka takaa palvelumme laadun vaativissakin asiakastilanteissa. Vastaava hoitaja ja yrittäjä Jari Salomaa on ollut alalla vuodesta 1993.

Takaisin

Jari Salomaasta vuoden välittäjä 2013

11.11.13

Kiinteistönvälittäjäliitto SKVL valitsi 8.11.2013 Vuoden Kiinteistönvälittäjäksi lahtelaisen Jari Salomaan.

Salomaa on työskennellyt kiinteistönvälitysalalla 20 vuotta. Laillistetun kiinteistönvälittäjän tutkinnon hän suoritti vuonna 2004.

Kiinteistönvälittäjäliiton mukaan Salomaa on arvostettu asuntokaupan ammattilainen. Hän toimii aktiivisesti alansa hyväksi. Hän on muun muassa Päijät-Hämeen Kiinteistönvälittäjien puheenjohtaja.

Salomaan kerrotaan pitävän työssään eniten vaihtelevista ja erilaisista päivistä sekä kohtaamistaan ihmisistä. Hän on saanut työssään kiitosta niin asiakkailta kuin kollegoilta.

Salomaa on paljasjalkainen lahtelainen, mutta hän mökkeilee Asikkalassa.

Tunnustus on myönnetty vuodesta 1987 lähtien. -Lähde: Etelä-Suomen Sanomat

Takaisin


Tilaa ilmainen arvio

Lahden Laatuneliöt LKV
Vapaudenkatu 12 (sisäpiha 2.krs)
15110 Lahti
03-8811 000
etu.sukunimaatuneliot.fi
» Tietosuoja- ja rekisteriseloste
Suomen vahvimmat AAA Korkein luottoluokitus
Hyvä Välitystapa

Lahden Laatuneliöt LKV © 
Powered by Nerio LKV

Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi)